Vad kostar stamspolning?

Har du kommit fram till att du är i behov av ett besök av Stamspolning i Stockholm men är ovan vid VVS och funderar på vad du egentligen behöver hjälp med? Läs vår informativa prislista här nedan för få svar på dina frågor och lösa problemen i ditt rörsystem. Om du genomför en stamspolning så är det ju bra att ha mycket på fötterna.

Om dina rör i fastigheten tycks vara helt igenkloggade är nästa naturliga steg att göra en komplett stamspolning. Det är inte ovanligt att rören blir trängre för vattnet i och med att det varje dag spolas ned fett och smuts när vi använder våra kranar i kök och badrum. Detta beror i de flesta fall på helt normalt, vardagligt bruk men bör hållas under uppsikt. En stamspolning görs vanligtvis med en kraftig vattenstråle eller med hjälp av renskedjor, om den första metoden inte fungerar. Med hjälp av strålen eller kedjorna är målet att få bort allt smuts och fett och alla avlagringar på insidan av rören, eftersom detta försämrar rörens kvalitet. En sådan åtgärd är rutin och stamspolning pris ligger därefter- på cirka 1500 kronor/timme.

Om du har ett mer ovanligt problem i rören såpass att varken högtrycksstråle eller renskedjor hjälper kan vi behöva gå in med en kamera för att noggrant undersöka vari problemet ligger. Kameran har en fiberoptisk kabel och är utformad för att få exakt plats i rören utan att skada varken sig själv eller rören. Bilderna skickas till en dator där våra professionella rörmokare kan se precis i vilket rörparti det har slammat igen. Med hjälp av den informationen kan vi gå in på ett specifikt utsatt ställe och lägga extra möda där. Denna metod är en investering eftersom det innebär en mindre påfrestning för rören. Detta tar vanligtvis lite längre tid och precision av våra vana hantverkare och kostar därefter: 1750 kronor i timmen.

Vad kostar stamspolning?

Ligger dina problem med rören kanske i att du har undermåliga kranar som släpper igenom för mycket avlagringar, eller har du måhända glesa diskohosilar som låter matfett droppa ned i rören utan hinder? En förebyggande åtgärd kan vara att helt enkelt byta ut dessa mindre beståndsdelar, för att på så vis slippa den eventuella risken att i framtiden behöva byta ut hela rörsystemet.

 • Byte av köksblandare kostar cirka 1500 kronor.
 • Byte av badkarsblandare kostar cirka 2500 kronor.
 • Byte av diskho kostar cirka 1500 kronor.
 • Byte av vattenlås på valfri kran kostar cirka 1000 kronor.
 • Byte av duschslang 500 kronor.
 • Badrumsrenovering Stockholm

Våra priser varierar utifrån omfattningen på din fastighet och huruvida vi eventuellt behöver ta till mer kraftfulla metoder. Ofta räcker en vanlig stamspolning eftersom vattentrycket går att reglera och har en oöverträffad förmåga att få med sig varje liten dammpartikel där den sveper fram. Om du söker efter stamspolning fast pris har du kommit rätt, Stamspolning i Stockholm använder sig nämligen av en enkel prislista för att du som kund ska veta exakt vad du får. Kostnad för stamspolning

 • Stamspolning av 1 lägenhet kostar 5000 kronor med rotavdraget endast 3500 sek för privatpersoner i bostadsrätt
 • Stamspolning av radhus eller villa kostar cirka 5000 kronor beroende på antal badrum toaletter m.m.

Ovanstående priser är inklusive moms.

Stamspolning av hel hyresgästförening/bostadsrättsförening här kan priserna förändras beroende på antal lägenheter beroende på antal våningar om källare och tvättstugor samt uthyrningslokaler m.m. ska ingå, begär offert!

 • 1-10 lägenheter 1400 sek
 • 10-25 Lägenheter 1300 sek
 • 25-40 Lägenheter 1200 sek
 • 40-60 Lägenheter 1000 sek
 • 60-100 Lägenheter 900 sek

Moms tillkommer på ovansående priser.

När är det dags för stamspolning?

Funderar du på när det är egentligen är dags att ringa oss på Stamspolning i Stockholm för att lägga upp en plan för dig och dina rör? Här kommer några enkla exempel på indikationer att dina rör behöver tas om hand:

 1. Det luktar illa från hoarna i kök och badrum trots att du städar regelbundet.
 2. Vattnet rinner ifrån långsamt i hoarna i kök och badrum.
 3. Ovanstående problem kvarstår trots att du rensar vattenlåsen.
 4. Det blir översvämning i källaren.

Om du tar hand om din bostad genom att regelbundet låta spola rören kommer du inte behöva besväras av något av dessa problem. Att se till att ditt rörsystem alltid är i toppskick är en investering för en tryggare framtid och något vi på Stamspolning i Stockholm gärna hjälper dig med. Våra professionella rörmokare kör ut till adresser överallt i Storstockholm och lämnar inte ditt hem förrän flödet är som rinnande vatten.

Tänk långsiktigt tillsammans med oss på Stamspolning i Stockholm och beställ först en undersökning av dina rör om du är osäker på om något behöver göras. Vi tar gärna fram ett individuellt kostnadsförslag till dig och svarar givetvis på alla dina eventuella frågor. Stamspolning i Stockholm utför uppdrag både för enskilda fastigheter och för större föreningar. Kontakta oss för att få mer information eller för att boka en stamspolning omgående.